Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ


ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ο Αδόλφος Χίτλερ ηγέτης του ναζιστικού κόμματος πήρε την εντολή από τον υπέργηρο πρόεδρο Χίντεμπουργκ για σχηματισμό κυβέρνησης. Το ναζιστικό κόμμα δεν είχε την πλειοψηφία αλλά το 1933 ήταν πρώτο κόμμα.

Ορισμένοι ιστορικοί γράφουν ότι ο πρόεδρος επηρεάστηκε πολύ από το περιβάλλον του και διάφορους συντηρητικούς πολιτικούς όπως ο ΦΟΝ ΠΑΠΕΝ. Επειδή εκείνη την εποχή λόγω της οικονομικής κρίσης και το αδιέξοδο που προκαλούσε στα λαϊκά στρώματα η κοινή γνώμη ήταν ευμετάβλητη, ο Αυστριακός πρώην δεκανέας Α. Χίτλερ διέλυσε το κοινοβούλιο και επέβαλε δικτατορία.

Στον μεσοπόλεμο η Ευρώπη «γεύτηκε» πλήθος δικτατορικών καθεστώτων στα διάφορα κράτη.

Η Ελλάδα παρόλο που απέκτησε Σύνταγμα το 1843 στις 3 του Σεπτέμβρη είχε ένα ασταθές πολίτευμα μέχρι το 1974, με διάφορα στρατιωτικά κινήματα στον 20ο αιώνα. Όπως την δικτατορία του ΠΑΓΚΑΛΟΥ το 1924,την δικτατορία του Μεταξά το 1936, τον εμφύλιο το 1946-49, την δικτατορία των Συνταγματαρχών το 1967- 1974 με ηγέτη τον Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

Από το 1974 μέχρι σήμερα οι Έλληνες έζησαν σχεδόν 40 χρόνια αδιατάρακτης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και ευημερίας , παρά τις αδικίες και την ταξική διάρθρωση της κοινωνίας .

Στις ημέρες μας όμως ο λαός υποφέρει εξαιτίας της πιο μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει τον δυτικό κόσμο μετά το 1929-33. Η Ελλάδα λόγω των εγγενών αδυναμιών της, και λόγω ατελούς διάρθρωσης του ευρώ ήταν ο αδύνατος κρίκος που έκοψε το νήμα..

Ένα ακροδεξιό κόμμα η «Χ.Α» μιμητής του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ ρατσιστικό και μισαλλόδοξο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Προφανώς δεν έγιναν ξαφνικά οι ψηφοφόροι της «Χ.Α» φασίστες.

Η επερχόμενη δύναμη της «Χ.Α» είναι ένα σήμα κινδύνου ένα καμπανάκι προς το πολιτικό σύστημα, ότι έτσι όπως λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια έφερε σε αδιέξοδο ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού.

Είναι ένα σήμα προς τις δημοκρατικές δυνάμεις, και προς τον λαό που είναι κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος, για αλλαγή πορείας και μοντέλου ανάπτυξης, καθαιρώντας την προηγούμενη πολιτική τάξη που έφτασε την χώρα στο χάος. Έστω και με¨ «πόνο δάκρυα και αίμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου