Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

“Ευημερία και οικονομική άνοδος υπήρξε επί της επταετούς δικτατορίας, αλλά μερικοί προτιμούν να μην τα θυμούνται αυτά. Επίσης, οι δικτάτορες, ενώ είχαν την δυνατότητα να καταχραστούν (ποιος θα τούς έκανε έλεγχο;), δεν το έκαναν. Οι “δημοκράτες”, που σήμερα εσύ είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις και να κρίνεις, πώς και μάς έφεραν σ’ αυτό το χάλι;”

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ



“Διαφωνώ με ότι λες μα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες.” Βολταίρος



Μπορείς αγαπητέ και μιλάς με καλά λόγια για την δικτατορία επειδή ίσως τότε να μην είχες γεννηθεί. Εγώ όμως ήμουν το 1967 19 χρονών, και την έζησα στο πετσί μου.

Δυστυχώς και το πείραμα του υπαρκτού σοσιαλισμού απέτυχε διότι η δικτατορία του προλεταριάτου στην πραγματικότητα ήταν δικτατορία του κόμματος εναντίον του λαού.

Η ουσία του ανθρώπου δεν αλλάζει ούτε στις δικτατορίες ούτε στις δημοκρατίες. Αν δεν αλλάξει ο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες όπου σήμερα εκφράζονται από τον νεοφιλελευθερισμό περνάνε την ιστορική τους κρίση.

Την στιγμή όμως που δεν έχει ανακαλυφθεί ένα σωστότερο και δικαιότερο πολίτευμα πρέπει να υπερασπιστούμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να προσπαθήσουμε να την βελτιώσουμε σε πιο ανθρωπιστική βάση. Συμφωνώ με τον πρωθυπουργό της νίκης ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΟΡΤΣΙΛ που είπε ότι¨

“Η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα αλλά δεν έχουμε καλύτερο.”

Μέχρι να πάμε στο καλύτερο πρέπει να την υπερασπιστούμε από τους φασίστες και όπους άλλους ονειρεύονται κομμουνιστικούς παραδείσους ανατροπείς.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου