Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

17]Στον Σωτήρη δεν ήταν το καλύτερο του ότι θα πήγαινε στο χωριό
για διακοπές. Βέβαια για να πας διακοπές εκτός Κρήτης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό χρειάζεσαι χρήματα. Όταν όμως το ταμείο είναι μείον αναγκαστικά συμβιβάζεσαι και προσαρμόζεσαι στην πραγματικότητα της ζωής που δεν είναι «virtual reality”.
Στο χωριό αισθανόταν σαν ξένο σώμα. Με τον πεθερό του δεν είχε και πολλά να πει, επειδή τα ενδιαφέροντα τους ήταν διαφορετικά λόγω διαφοράς ηλικίας. Αλλά και λόγω διαφοράς πνευματικού επιπέδου. Τους χωριανούς δεν τους γνώριζε ,ούτε ήταν ανοικτός,σε ανθρώπους που έβλεπε αραιά και που, στο καφενείο του χωριού.
Την πεθερά του την βαριόταν να μουρμουρίζει ότι¨ «Είχε οκτώ κοπέλια και της έφυγαν όλα από το σπίτι, πήγαν στην πόλη και παντρεύτηκαν , ότι είναι τώρα μοναχή και τρώγεται με τον άντρα της»
«Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται». Παρόλο που ο Σωτήρης ήταν αστός και δεν του άρεσε ιδιαίτερα η φύση , βγήκε στα βουνά και στο μικρό φαράγγι του χωριού για εξερευνήσεις, όπως επίσης και τις ελεύθερες ώρες άρχισε να παίζει χαρτιά στο καφενείο με χωριανούς.
Δέκα ημέρες τα Χριστούγεννα και δέκα ημέρες το καλοκαίρι, είχαν καθιερώσει να πηγαίνουν στο χωριό της. Είχε και τα θετικά του το χωριό. Τα αγνά φαγητά μαγειρευμένα στον ξυλόφουρνο, και τα φρούτα το καλοκαίρι, όπως τα σταφύλια, τα σύκα, και τα πεπόνια.
Τα καρύδια, και τα μύγδαλα, τα έκοβε ο ίδιος από το κτήμα του πεθερού του. Τα καρύδια και τα μύγδαλα τα έπαιρναν σε τσάντες στο δικό τους σπίτι στην πόλη και τα άπλωναν στον ήλιο μέχρι να ξεραθούν. Για πότε πέρασαν τα Χριστούγεννα και
ήρθε το τέλος της σχολικής χρονιάς ήταν ένα μυστήριο.
Με το πέρας της σχολικής χρονιάς η Κατερίνα τα πήγε πολύ καλά στο νυχτερινό. Για ξεκούραση μάζεψαν την βαλίτσα τους πάλι, για το χωριό. Όταν είδε τον Σωτήρη να κατεβάζει τα μούτρα τον ρώτησε με αδιόρατη ειρωνεία.-«Μήπως Σωτήρη μου, μήπως λέω έκανες κράτηση για Λονδίνο –Παρίσι ή Βιέννη και δεν το αντιλήφθηκα;
Ο Σωτήρης με μιας άλλαξε ύφος και έβαλε τα γέλια . Αγαπούσε την γυναίκα του και δεν ήθελε να την στενοχωρήσει, με τόσο αγώνα ζωής που έκανε. « Κατερίνα αγάπη μου του χρόνου θα πάμε στο εξωτερικό.»
«Δυστυχώς δεν βρήκα για φέτος εισιτήρια. Τα πάντα είναι κλεισμένα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου