Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

22]Μόλις το παιδί έμεινε μονάχο με την αδελφούλα του την Ματούλα,
για να πάει η μαμά τους, να τους φέρει μαλλί της γριάς βρήκε την πολυπόθητη ευκαιρία που ζητούσε τόσο καιρό.
Του έκανε νόημα να πάει μαζί της χωρίς να το αντιληφθεί η Ματούλα.
Το αγοράκι που την γνώριζε επειδή την έβλεπε τακτικά στο σπίτι τους, την αγαπούσε γιατί του έφερνε γλυκά ,και αυτή το έπαιρνε στην αγκαλιά της και το χάιδευε. Μόλις την είδε έτρεξε κοντά της λέγοντας με χαρά «θεία Ράνια θεία Ράνια» τι μου έφερες;» Η Ουρανία του έδωσε μια χούφτα καραμέλες το αγκάλιασε σφιχτά, και απομακρύνθηκε με βήμα αργό στην αρχή, και γρήγορο μετά την απομάκρυνση της από το σημείο της απαγωγής.Πήγε σε ένα απόμερο σημείο που ήταν παρκαρισμένο το φορτηγάκι του Πλούτωνα.
Ο Πλούτων στην αρχαιότητα ήταν ο βασιλιάς του σκοταδιού και του Άδη. Ο σύγχρονος βασιλιάς του σκοταδιού για τον άτυχο Αχιλλέα ήταν ο σημερινός μοχθηρός τσιγγάνος Πλούτων.
Μόλις μπήκε στο φορτηγό η Ουρανία της έφυγε ο φόβος και η αγωνία. Ο Πούτωνας που την περίμενε με αναμμένη την μηχανή άνοιξε ταχύτητα και ροβόλησε ολοταχώς για την πόλη των Χανίων.
Δεν σταμάτησε καθόλου παρά μόνο στην εθνική οδό για να φουλάρει το ρεζεβουάρ βενζίνη και να αγοράσει ένα πακέτο τσιγάρα «Καρέλια» κι ένα καφέ στο χέρι σε πλαστικό κυπελάκι.
Τράβηξε με μεγάλη ταχύτητα για το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης το οποίο απείχε περίπου δύο ώρες.
Δεν είχε πολύ χρόνο στην διάθεση του κι έπρεπε να προλάβει το καράβι, αλλά και τις έρευνες που θα ήταν σε εξέλιξη.
Το παιδί άρχισε να ανησυχεί και να ζητάει την μαμά του και την αδελφή του. «Μην σε νοιάζει εσένα Αχιλλέα μου τον καλόπιανε η Ουρανία. «Σε λίγο θα μπούμε σε ένα μεγάλο καράβι και θα μας πάει στον Πειραιά.» «Θα είναι εκεί η μαμά μου και ο μπαμπάς μου θεία Ράνια;» Ερώτησε γεμάτος ανησυχία ο μικρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου