Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σε ποια ΜΜΕ συμμετείχε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης


14/12/12
1 σχόλια
0 απαντήσεις
52 εμφανίσεις



Από το 2008 ξεκίνησε να εισχωρεί στον χώρο των ΜΜΕ ο επιχειρηματίαςΛαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ για το σκάνδαλο της Proton Bank αλλά βρίσκεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, για το πρόβλημα της υγείας του.



Ο κ. Λαυρεντιάδης εισβάλει το 2008, στο απόγειο της επιτυχίας του, δυναμικά στο χώρο των ΜΜΕ κι αγοράζει ό,τι Μέσο πωλείται και κατά κανόνα είναι υπερχρεωμένο. Ο τότε μόλις 37 χρόνων επιτυχημένος επιχειρηματίας, βρέθηκε το 1990 σε ηλικία 18 χρόνων να διευθύνει την μικρή οικογενειακή επιχείρηση Νεοχημική μετά τον θάνατο του πατέρα του.



Πολύ γρήγορα, παρότι έπασχε από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, κατόρθωσε να σπουδάσει και να μεγαλώσει την επιχείρηση κάνοντάς την κυρίαρχο στον τομέα των απορρυπαντικών και χημικών προϊόντων. Εξαγοράζει αρκετές επιχειρήσεις όπως η Hoechst και η Henkel και το 2003 βάζει τη Νεοχημική στο χρηματιστήριο προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών ξένων επενδυτών.



Συνεχίζοντας τον επιχειρηματικό καλπασμό ο κ. Λαυρεντιάδης δημιουργεί την εταιρεία Alapis η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμάκων και των κτηνιατρικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τεράστια επιτυχία.



Πρόκειται για εταιρείες κολοσσούς με τζίρο δισεκατομμυρίων και χιλιάδες εργαζόμενους. Το 2008 ο κύριος Λαυρεντιάδης εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τα ΜΜΕ.



Ξεκινάει αγοράζοντας την προβληματική καθημερινή εφημερίδα Espresso και συνεχίζει ακάθεκτος αγοράζοντας το 12% στον Πήγασο (συμφερόντων Μπόμπολα) και από τον ΔΟΛ την έτοιμη να κλείσει Athens news και το παθητικό περιοδικό Free, θέλοντας προφανώς να αποκτήσει πρόσβαση στο Mega.



Η επιθετική πολιτική εξαγοράς ΜΜΕ συνεχίζεται. Σειρά έχουν ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Γιώργος Κύρτσος από τους οποίους παίρνει μεγάλα μερίδια των εφημερίδων City Press και Free Sunday καθώς και του περιοδικού City Auto Moto.



Aγοράζει το 49% της εφημερίδας Veto και μειοψηφικό πακέτο του ΣΚΑΪ. Συζητήθηκε πολύ και η προσπάθεια επιθετικής εξαγοράς της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” αλλά προσέκρουσε στην άρνηση της κυρίας Μάνιας Τεγοπούλου. Ο κ. Λαυρεντιάδης εν τω μεταξύ αγόρασε την εφημερίδα Σφήνα όταν αποχώρησε ο Σπύρος Καρατζαφέρης.



Το μεγάλο μπάμ έγινε με την αγορά του υπερχρεωμένου ραδιοφωνικού σταθμού Flash, o οποίος ως γνωστόν ανήκε στον Σωκράτη Κόκκαλη και είχε εγκαταλειφθεί με τεράστια χρέη. Λέγεται ότι είχε κάνει κρούσεις και για εξαγορά τηλεοπτικού σταθμού τόσο στο πρώην Magic όσο και στο Κανάλι 10 του Γιώργου Τράγκα.



Συμπαραστάτης του κυρίου Λαυρεντιάδη σε όλες αυτές τις εξαγορές ΜΜΕ ήταν ο επιχειρηματίας κύριος Πέτρος Κυριακίδης.



Πηγή: www.iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου