Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012














ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ



ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ



Όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν και δημοσιογράφοι που είναι παπαγαλάκια της εκάστοτε εξουσίας. Ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς όταν ήταν υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το 90-93, είχε ανακοινώσει ότι θα έδινε στην δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων που πληρώνονται από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών. Δεν το θέλησε προφανώς να τα δημοσιεύσει, για να τους κρατά στο χέρι. Οι ίδιοι οι έντιμοι δημοσιογράφοι έχουν καταγγείλει ορισμένους συναδέλφους τους, ότι έχουν έμμισθες θέσεις σε υπουργεία στα οποία είναι εντεταλμένοι για ρεπορτάζ. Δεν θα μιλήσουμε για τους πλουτήσαντες δημοσιογράφους -λίγους βεβαίως- από την ιδιωτική τηλεόραση οι οποίοι σήμερα κατέχουν και μέσα ενημέρωσης και είναι οι ίδιοι εξουσία και οι «ηρακλειδείς του στέμματος.»

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ

Στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή του Β? υπουργός δημοσίας τάξεως ήταν ο βουλευτής Γιώργος Βουλγαράκης γνωστός για τις δηλώσεις του περί «νομίμου και ηθικού» και για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ Υφυπουργός δημοσίας τάξεως ήταν, αν ενθυμείστε, ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο Μαρκογιαννάκης τότε μετέβη στη Κίσσαμο Χανίων, για μια επίσκεψη στη κομματική οργάνωση της Ν.Δ Δεν ήταν τυχερός γιατί τον ακολούθησε ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης. Τον κατέγραψε στο δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι του, να εξακοντίζει άκομψες εκφράσεις, κατά του τότε εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ν. ΛΙΝΟΥ.

Ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης ο οποίος είχε βοηθήσει και προεκλογικά τον κ. Μαρκογιαννάκη, δημοσίευσε τα… Γαλλικά του Μαρκογιαννάκη κατά του εισαγγελέα σε μια μικρής κυκλοφορίας τοπική εφημερίδα τον «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.» Πιθανόν κανένας ούτε ο Μαρκογιαννάκης, δεν περίμενε ότι θα γινόταν θέμα των Αθηναϊκών τηλεοπτικών και έντυπων μέσων, που έκαναν την τρίχα τριχιά, για μια περίπου εβδομάδα. Λέγεται στα τοπικά δημοσιογραφικά γραφεία χωρίς να έχω καμία απόδειξη , ότι η δημοσιογράφος της «Νέας Τηλεόρασης» Χανίων, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΖΟΥ ήταν εκείνη που διοχέτευσε πρώτη την είδηση σε μεγάλο Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό. Ο θόρυβος των Αθηναϊκών ΜΜΕ ανάγκασε τον υφυπουργό να υποβάλλει στον πρωθυπουργό την παραίτηση του. Δεν γνωρίζω μπορεί να ήταν και τυχαίο, ότι ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπέβαλε ερώτηση πριν αρκετό καιρό πριν 10-12 μήνες -δεν ενθυμούμαι ακριβώς- στη βουλή στον υπουργό τύπου, για τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου. Ότι εργάζεται στην Ε.Ρ.Α Χανίων και ότι η ΕΡΤ έχει απαγορεύσει στους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ε.Ρ.Τ να κατέχουν και θέση σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Παρά ταύτα ανέφερε ο κ. Βουλευτής ότι η εν λόγω δημοσιογράφος εργάζεται και στην «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΝΙΩΝ.»

Τι έγινε μετά ; Διαβάζουμε την είδηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα “iefimerida .gr

“ Πώς ο δήμαρχος Χανίων παρακάμπτει το ασυμβίβαστο της κουμπάρας του .»

Ενώ η χώρα διέρχεται τη δυσκολότερη οικονομική κρίση και η κυβέρνηση παγώνει μισθούς και συντάξεις υποβάλλοντας τους Έλληνες ...

σε θυσίες, οι εξυπηρετήσεις στους “δικούς της” ανθρώπους συνεχίζονται. Τοπική δημοσιογράφος της ΕΡΤ -και κουμπάρα του νυν δημάρχου και επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Σκουλάκη- η οποία ασκεί τα καθήκοντα διευθύντριας στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Νέα Τηλεόραση’’, αποσπάστηκε στο...Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεώργιος.

Η ''iefimerida'' αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της προκλητικής υπόθεσης. Η εν λόγω απόσπαση σημειώθηκε μετά το ‘’νοικοκύρεμα’’ που -υποτίθεται ότι- θα έκανε η κυβέρνηση στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύτηκε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να αμείβονται από ανταγωνιστικό μέσο.

Η περί ου ο λόγος, έχοντας αποδεδειγμένα και τη στήριξη του τοπικού ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αποσπαστεί στο Νοσοκομείο ώστε να μην έχει ‘’ασυμβίβαστο’’

ΠΗΓΗ ''iefimerida.gr''



"Ο κουμπάρος τη κουμπάρα τρις φορές την εβδομάδα" Λέει η λαϊκή παροιμία. Χάριν αστειότητος το γράφω -όχι ότι ισχύει στη προκειμένη περίπτωση- για να γελάσουμε.

Εδώ τίθεται ένα σοβαρότερο ερώτημα. Μπορεί μια τοπική δημοσιογράφος αποσπασμένη ρουσφετολογικά από την ΕΡΑ Χανίων, στη προκειμένη περίπτωση η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΖΟΥ, να ασκήσει αμερόληπτα τα καθήκοντα του επαγγέλματος της, που είναι η ερευνητική δημοσιογραφία και η κριτική στην εξουσία; Να ασκήσει αμερόληπτη και ανεξάρτητη κριτική και έλεγχο στην τοπική δημοτική αρχή και στην αντιπεριφέρεια; Μπορεί να ασκήσει κριτική στο χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ; Μπορεί ελεύθερα να ασκήσει κριτική στο Ε.Σ.Υ και στη διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων "Αγ. Γεώργιος» όπου είναι αποσπασμένη υπάλληλος;

Είναι νόμιμο και ηθικό όταν οι μισθοί περικόπτονται αγρίως, μερικοί προνομιούχοι να είναι διπλοθεσίτες.;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου