Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΩΤΗ ΚΑΡΟΛΟ ΚΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ Π.Κ.Χ


Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Σε μια τελετή που κράτησε σχεδόν δύο ώρες επλέχθη το εγκώμιο από τις κυρίες όπου ήταν ομιλήτριες εκ μέρους του ελληνογαλλικού συλλόγου Χανίων ,του Αιγυπτιώτη Έλληνα κομμωτή και σε ώριμη ηλικία γλύπτη, από πατέρα κρητικό και Σμυρνιά μάνα ΚΑΡΟΛΟ ΚΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟ. {Κατά κόσμον Π...

αναγιώτη Καμπέρη.} Ο Κ.Κ σύμφωνα με το βιογραφικό του εργάσθηκε στο κομμωτήριο των αδελφών ΚΑΛΙΤΑ επί 50 χρόνια στο ΠΑΡΙΣΙ. Εκεί διακρίθηκε για το ταλέντο του στην κομμωτική τέχνη και είχε πελάτισσες διάσημες ντίβες του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης καθώς και γυναίκες πολιτικών οι οποίες ερχόταν απόλο το κόσμο στη πόλη του φωτός. "Το φυσούσαν δηλαδή οι κυρίες το παραδάκι. Ήταν ματσό" και όχι "μαντάμ σουσούδες" όπως η ηρωϊδα του μεγάλου μας κωμωδιογράφου Δημήτρη Ψαθά που ήθελε παρότι λαϊκιά να χωρέσει παράταιρα στην αριστοκρατία του χρήματος κι έκανε συνεχώς γκάφες στο Γαλλικό αξάν της. Στα 50 του χρόνια ο Κ.Κ ασχολήθηκε και με την γλυπτική τέχνη με επιτυχία.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε αγόρασε στην οδό Χατζή Μιχάλη Νταλιάνη στην παλιά πόλη κοντά στην συνοικία της Σπλάντζιας μια ερειπωμένη Ενετική καθολική εκκλησία όπου την ανακαίνισε και την έκανε με δική του πρωτοβουλία πολιτιστικό κέντρο.

Ο Κάρολος Καμπελόπουλος εγκαινίασε το πολιτιστικό του κέντρο το 2001 και από τότε ζει μόνιμα στα Χανιά τη πόλη που αγάπησε.

Υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής μικρού εξωκοινοβουλευτικού σχηματισμού.





ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ξέρετε τι έχω παρατηρήσει; Ότι οι δημοτικές αρχές πραγματοποιούν αρκετές φορές ονομασίες δρόμων και παρόδων πελατειακά και ρουσφετολογικά χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Όχι και τόσο σημαντικών ανθρώπων για την πόλη μας, είτε συγγενών δημοτικών συμβούλων αντιδημάρχων κ.λ.π

Ο απόλυτος ευτελισμός κοινώς ξεφτίλα δηλαδή της τιμητικής...

ονοματοδοσίας.

Και κάτι ακόμη. Στο πάνω Κουμ Καπί υπάρχει η οδό ΑΛΜΠΕΡΤ. Όταν επί δημαρχίας Κ. Βιρβιδάκη άλλαξαν τις επιγραφές για να βάλλουν και τις ιδιότητες των προσώπων που τιμούν οι οδοί της πόλεως μας "έφαγαν" από τον Ιταλό αρχαιολόγο "ΑΛΜΠΕΡΤ" το Τ και το έκαναν ΑΛΜΠΕΡ. Κύριοι του δήμου γράψτε ένα "Τ" πάνω στην πινακίδα. Τίποτα δεν κοστίζει. .



ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ





ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ



ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΣ



ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΕΝΙΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΕΝΙΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ



ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ

Υ.Γ Μπορεί οι κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση να διαπόμπευσαν την Ελλάδα με την διαφθορά τους και την δημοσιονομική κρίση, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που την τίμησαν. Βεβαίως δεν είναι μόνο οι προαναφερόμενοι ποιητές αλλά τους αναφέρουμε διότι πήραν κορυφαίες διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου