Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

main first row


Αρχική Stories Πολιτική Ελλάδα Οικονομία Κόσμος Πολιτισμός Πόλη Τεχνολογία Ζωή Green Υγεία Media Σπορ Ζώδια

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑναζήτηση







Πώς ο δήμαρχος Χανίων παρακάμπτει το ασυμβίβαστο της κουμπάρας του

27.03.2011 10:43 Σχόλια -A +A Ενώ η χώρα διέρχεται τη δυσκολότερη οικονομική κρίση και η κυβέρνηση παγώνει μισθούς και συντάξεις υποβάλλοντας τους Έλληνες σε θυσίες, οι εξυπηρετήσεις στους “δικούς της” ανθρώπους συνεχίζονται.Τοπική δημοσιογράφος της ΕΡΤ -και κουμπάρα του νυν δημάρχου και επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Σκουλάκη- η οποία ασκεί τα καθήκοντα διευθύντριας στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Νέα Τηλεόραση’’, αποσπάστηκε στο...Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεώργιος.



Η ''iefimerida'' αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της προκλητικής υπόθεσης. Η εν λόγω απόσπαση σημειώθηκε μετά το ‘’νοικοκύρεμα’’ που -υποτίθεται ότι- θα έκανε η κυβέρνηση στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύτηκε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να αμείβονται από ανταγωνιστικό μέσο.



Η περί ου ο λόγος, έχοντας αποδεδειγμένα και τη στήριξη του τοπικού ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αποσπαστεί στο Νοσοκομείο ώστε να μην έχει ‘’ασυμβίβαστο’’.



Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος (Λάμπης) Δουλγεράκης, Ηρακλειώτης στην καταγωγή και η τοποθέτησή του εκεί έγινε ύστερα από εισήγηση του κ. Σκουλάκη, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό, Σήφη Βαλυράκη και Ευτύχη Δαμιανάκη.



Η ομόφωνη απόφαση για την απόσπαση της δημοσιογράφου ελήφθη στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου 2011 - 45ο θέμα που συζητήθηκε εκείνη την ημέρα- και πέραν του διοικητή συμφώνησαν ο αναπληρωτής διοικητής Μ.Νικολαράκης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Κ.Ζουπουνίδης, Εμ. Λεράκης, Δ.Τσουρουπάκης, Στ. Βαλυράκης, Λ.Καλογεράκη, Ε. Καμηλάκη και Ε.Περάκη ενώ εισηγητής ήταν ο Ε. Παπαντωνάκης.



Η δημοσιογράφος ονομάζεται Κατερίνα Πολύζου και η ‘’Νέα Τηλεόραση’’, στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της είναι ιδιοκτησίας του Απόστολου Αλεξάκη(μέλος του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα), ο οποίος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας και έχει ισχυρές προσβάσεις στο κυβερνών κόμμα.



Το ερώτημα που προκύπτει είναι τί είδους υπηρεσίες θα προσφέρει η δημοσιογράφος στο Νοσοκομείο; Μήπως θα παίξει το ρόλο του γραφείου Τύπου;



Μα, καλά, γραφείο Τύπου δεν διαθέτει ολόκληρος ‘’Ευαγγελισμός’’, ο οποίος αποτελεί τη ‘’ναυαρχίδα’’ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα αποκτήσει ο ‘’Άγιος Γεώργιος’’ των Χανίων;



Η απόσπαση της κ. Πολύζου έχει ετήσια διάρκεια και όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση δύναται να ανανεωθεί για άλλα δύο. Άλλωστε η ίδια με αίτηση που είχε καταθέσει στις 18 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από τη λήψη της απόφασης, ζητούσε τριετή απόσπαση. Ίσως για να έχει ‘’ήσυχο το κεφάλι της’’ αν η σημερινή κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία. Και μετά βλέπουμε...



Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε επιτελικά στελέχη του μεγάρου Μαξίμου και ζητούν από το Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε περισσότερα



Πηγή: Πώς ο δήμαρχος Χανίων παρακάμπτει το ασυμβίβαστο της κουμπάρας του
iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/666#ixzz2Eqes212y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου