Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Χιλιάδες ευρώ, κοσμήματα και καταθέσεις στο σπίτι του Λαυρεντιάδη


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2012 11:10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ









Συνελήφθη χθες στις 17:00 στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά από ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank.



Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν είχε κληθεί από την ανακρίτρια να απολογηθεί, για την υπόθεση κατά την οποία κατηγορείται για σειρά κακουργημάτων, κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απαγόρευση εξόδου σε βάρος του.



Οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στο σπίτι του επιχειρηματία, βρέθηκαν μπροστά σε ένα “κρυμμένο” θησαυρό οποίος περιελάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά,σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κούτα με 400.000 ευρώ, κοσμήματα αμύθητης αξίας, ενώ εντοπίστηκαν μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία, έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Εντύπωση προκάλεσαν στους εισαγγελείς τα παραστατικά λογαριασμών , που δείχνουν όχι μόνο δικτύωση του με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους , αλλά και καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού, στην Ελβετία, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, το Χόνγκ Κόνγκ και αλλού.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίουμε 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική από κοινού και κατʼ εξακολούθηση.Σημειώνεται εδώ, ότι χθες το Πρωτοδικείο διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του, όπως και των 28 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση. Παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παράβαση των διατάξεων περί χειραγώγησης επί της μετοχής της εταιρείας Alapis.

Μετά τη σύλληψή του ο κ. Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για την υπόθεση των επισφαλών δανείων προς εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, την εποχή που ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας Proton, ύψους 701 εκατ. ευρώ.



Στη συνέχεια σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες,οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών υψηλόβαθμων πρώην στελεχών της τράπεζας.Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο και για δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εκ των οποίων ο ήταν ο πρόεδρος

paraskinio enimrosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου