Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012


ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΛΕΠΑΠ

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Γράφει σε επιστολή του ο διευθυντής της ΕΛΕΠΑΠ Γ. ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ μεταξύ άλλων και τα εξής¨

"Το παράρτημα Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ έχει συμπληρώσει 32 χρόνια λειτουργίας στην πόλη μας. Έχει προσφέρει υπηρεσίες αποθεραπείας - αποκατάστασης σε περισσότερα από 1.300 παιδιά και σήμερα φιλοξενεί σε εβδομαδιαία βάση περισσότερα από 190.

Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή είναι, αν το Κέντρο θα καταφέρει να κλείσει και το 33 έτος λειτουργίας του. Το προσωπικό των 21 ατόμων εργάζεται απλήρωτο για τρεις μήνες ήδη, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν και πότε θα γίνει δυνατό να λάβει τα δεδουλευμένα του ή έστω μέρος αυτών.

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΕΠΑΠ, οι συνάδελφοί μου, εμφανίζονται κάθε πρωί και αναλαμβάνουν τα άκρως απαιτητικά καθήκοντά τους, όπως ακριβώς συνέβαινε και σε άλλες, σαφώς καλύτερες εποχές. Με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη που το κάνουν εδώ και χρόνια. Με τον ίδιο σκοπό, την προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Με κατανόηση και υπομονή...». "Όταν αφαιρούν δαπάνες από υγεία πρόνοια, φυσικό επακόλουθο είναι να κλείσουν τα προνοιακά ιδρύματα. Βεβαίως γινόταν πάρτι στο χώρο της υγείας, χωρίς να έχουμε ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Γιατί τα λεφτά πήγαιναν χαράμι στους διεφθαρμένους.

Οι δαπάνες πρέπει να δίνονται στοχευμένα στους έχοντας ανάγκη όπως το ίδρυμα της ΕΛΕΠΑΠ. Ασφαλώς και δεν πρέπει να κλείσει η ΕΛΕΠΑΠ και πρέπει όλοι οι Χανιώτες με ευαισθησία που θεωρώ ότι δεν λείπει από κανένα, να υψώσουμε τη φωνή μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου