Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ποινική δίωξη σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ



Είναι γνωστή πανελληνίως η παλιά κόντρα Θέμου Αναστασιάδη και Μάκη Τριανταφυλόπουλου για τη πώληση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα."

Όπως είχε δημοσιευτεί στα μέσα το 2007 συνέλαβαν τον Θέμο στα Γαλλικά σύνορα όπου όδευε προς τις Ελβετικές Άλπεις. Αναχώρησε εκεί για σκι και μεταξύ τζιν τόνικ μετά μήλου, και τηλεφωνημάτων για την εξέλιξη που πήρε το καφτό DVD της Εύης Τσέκου, στα πολυτελή σαλέ της χώρας του χιονιού, είχε καταφέρει ο πιστεύων ότι θα την γλυτώσει ΘΕΜΟΣ, να φυγαδεύσει οδικώς 5 εκατομ. ευρώ. Το διαλυμένο και γραφειοκρατικό Ελληνικό κράτος είναι τυχερό ότι τον συνέλαβε τότε η Γαλλική αστυνομία για να μπορέσει να εισπράξει τον απαιτούμενο διαφεύγοντα φόρο. Λέτε να το ήξερε ότι ετοιμαζόταν από τότε να κλατάρει η οικονομία και έτρεξε να προλάβει "να σώσει ότι σώζεται;" Ποιος; Ο φτωχούλης του Θεού δημοσιογραφάκος Θέμος που έγραφε κάτι σαχλαμάρες στο οπισθόφυλο της "Ελευθεροτυπίας" αλλά και παρουσιάζει συνεχώς και αδιαλείπτως "σαχλές εκπομπές" για τα σκουπίδια στον Αντένα.

Ακολουθεί η είδηση από το σάϊτ του δημοσιογράφου Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ.



"Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη.



Η υπόθεση αφορά την κατάθεση ποσού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από το Θέμο Αναστασιάδη στην τράπεζα B.N.P.PARIBAS, εκ



των οποίων όπως προέκυψε κατά το σχετικό φορολογικό έλεγχο, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει 3,3 εκατ. ευρώ.



Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κυβέρνηση Καραμανλή το 2007, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο και την Εύη Τσέκου και το περίφημο DVD. Για μήνες απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος."



ΠΗΓΗ "ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου