Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.


"ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΛΕΣ ΜΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ" ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

                                  ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

O ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ήταν θαυμαστής του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.Μάλιστα έγραψε και ένα βιβλίο με τίτλο " Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ" όπου γράφει για το Απολώνειο και το Δυονυσιακό πνεύμα που διαπερνά τον ...ψυ...χισμό των αρχαίων Ελλήνων. Ο Νίτσε ήταν αυτός που κήρυξε¨ "τον θάνατο του Θεού" γιατί έβλεπε τον άσχημο δρόμο που πήρε η Χριστιανική θρησκεία στους αιώνες. Ο Νίτσε ύμνησε την δύναμη του ανθρώπου {την θέληση για δύναμη} και τον προέτρεψε να ξεπεράσει τις αδυναμίες του και ως υπεράνθρωπος να φτάσει όπου δεν μπορεί. Άσκησε αυστηρή κριτική στο Γερμανικό εθνικισμό των συμπατριωτών του Γερμανών.Δυστυχώς τον μεγάλο αυτό διανοούμενο τον εκμεταλεύτηκε ο Α. Χίτλερ μέσω της ΝΑΖΙ αδελφής του, η οποία παραποίησε και δημοσίευσε κείμενα του αδελφού της μετά τον θάνατο του μεγάλου στοχαστή. Όποιος ασπάζεται τις ιδέες περί ανωτερότητας της Ελληνικής φυλής, δεν έχει συνάφεια με την σκέψη του ΝΙΤΣΕ, αλλά πράττει το ίδιο όπως οι ΝΑΖΙ του Α. Χίτλερ που μιλούσαν περί ανωτερώτητας της Γερμανικής Αρείας φυλής. Μάλιστα ο δόκτωρ Μέγκελε είχε κάνει πειράματα με διασταυρώσεις Γερμανών στρατιωτών με Νορβηγίδων γυναικών,αλλά και επιλεγμένων νεαρών Γερμανών με Γερμανίδες {το είδα σε ντοκιμαντέρ} για να γεννήσουν το πρότυπο που επιθυμούσε.

Οι ΝΑΖΙ με αρχηγό των Α. Χίτλερ γέννησαν την μεγαλύτερη κτηνωδία του 20ου Αιώνα.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δικτάτορες του 1967 - 74 προκάλεσαν μια Ελληνική τραγωδία με τον διαμελισμό της ΚΥΠΡΟΥ.



Υ.Γ Παρά την έλειψη "γνώσεων και κουλτούρας" που με κατηγορούν κάποιοι φίλοι, διότι δεν έχω τίτλους σπουδών- μονάχα το δημοτικό τέλειωσα- είμαι αυτοδίδακτος- έχω μελετήσει και λίγο ΝΙΤΣΕ.

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ

Υ.Γ Δεν αμφισβητώ καθόλου τα επιτεύματα των νεοελλήνων στα 190 χρόνια ελευθερίας. Π.Χ Δύο βραβεία Νομπέλ -ΠΟΙΗΣΗΣ, ΣΕΦΕΡΗΣ, ΕΛΥΤΗΣ . ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΕΝΙΝ, ΠΟΙΗΣΗΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ,ΡΙΤΣΟΣ. -ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Αστροφυσικός .[Πρόταση για βραβείο Νομπέλ και πριν λίγα χρόνια βραβείο Αϊνστάϊν.}

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ Επιστημονικός συνεργάτης της ΝΑΣΑ.

Υπάρχει ένα μικρό αστεράκι με το όνομα του στο ουράνιο στερέωμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ {ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ}

Είναι μόνο λίγα παραδείγματα που αναφέρω για να τονίσω ότι και οι νεοέλληνες παράγουν σπουδαία μυαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου