Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ


ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», έλεγε ο Σάμιουελ Τζόνσον, αλλά αν βρισκόταν στην Ελλάδα και έβλεπε πώς μεταποιείται ο πατριωτισμός σε έναν ατελείωτο χαβαλέ, θα απέσυρε οπωσδήποτε τον ισχυρισμό του. Στην επικράτεια των Καμμένων, και αυτών που μένουν και αυτών που θέλουν να φύγουν, ο πολιτικός λόγος είναι ένας διαρκής σουρεαλισμός: «Με τον Πά-, με τον Πάνο τον Καμμένο, το Μνημό- το Μνημόνιο κομμένο», φώναζαν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Και ύστερα, στην παιδική χαρά τα παιδάκια καβγάδισαν για την τσουλήθρα.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ «ΤΑ ΝΕΑ»

Σε μια συνέντευξη της στην εκπομπή ανταποκριτές της "ΝΕΤ" η ΜΑΡΙ, ΖΑΝ ΛΕΠΕΝ πρόεδρος του Γαλλικού ακροδεξιού κόμματος "Εθνική Γαλλική παράταξη" είπε ότι¨ «έχουμε συγγενικό κόμμα στην Ελλάδα τους "ανεξάρτητους Έλληνες." Τα λαϊκιστίκα κόμματα της Ευρώπης συγγενεύουν. Αν ήταν κοντά όλοι μαζί και χωριστά γιατί έχουν αποκλίσεις, η "Χ.Α" και το πεθαμένο «ΛΑΟΣ» τώρα θα φώναζαν «Χάϊλ Χίτλερ?» και βίβα «Μπενίτο Μουσολίνι.» Ή μήπως φέρτε φύλακες της τάξης και της ηθικής πάγο και ρετσινόλαδο από το παγοποιείο του δικτάτορα ΜΕΤΑΞΑ;

Υ.Γ Εδώ που τα λέμε οι ακραίοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος να πατήσουν στην ανεπάρκεια, την ανευθυνότητα,. και την διαφθορά, των δημοκρατικών κομμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου