Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ { ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ} ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ


ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Στην πρωινή εκπομπή της "ΝΕΤ" προ ημερών οι θεατές παρακολούθησαν έκπληκτοι καλλίγραμμα κορίτσια στην Βραζιλία να επιδεικνύουν τα λαχταριστά όντως για τους άνδρες οπίσθια.

{Τους κώλους τους ντε στα Γαλλικά.}

Η επίδειξη των οπισθίων των νεαρών κοριτσιών, γινόταν μπροστά σε κριτική επιτροπή με βραβείο στη πρώτη κοπέλα 2.500 δολάρια, και πιθανόν το κρεβάτι κάποιου εύπορου αστού. Στον κόσμο αυτό της χυδαιότητας που ζούμε, και στην απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τα πάντα μετριούνται με το χρήμα, και τα πάντα επιτρέποντα στον έχοντα να πληρώσει τοις μετρητοίς.

Είναι μήπως ηθικολογία ο σεβασμός στην αξία του ανθρώπου, και το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια;

Παλιότερα υπήρχε αντίδραση στα καλλιστεία, του γυναικείου φεμινιστικού κινήματος που δεν ήθελε και δικαίως να αντιμετωπίζονται οι γυναίκες σαν κρέας για πούλημα, αλλά σαν ισότιμες με τους άνδρες ολοκληρωμένες προσωπικότητες, κι όχι σαν σκεύη ηδονής των ανδρών.

Οι γυναίκες απέκτησαν πολλά δικαιώματα αλλά και πάλι αντιμετωπίζονται από την διαφήμιση σαν σκεύη ηδονής που ικανοποιούν τις ανδρικές ορμές.

Το γυναικείο κίνημα έχει ατονήσει όπως και όλα τα κινήματα έχουν αδρανήσει στις χαλεπές ημέρες μας. Ο καπιταλισμός δεν είναι άτρωτος. Χρειάζονται όμως μαζικοί αγώνες αν όχι για πλήρη ανατροπή, τουλάχιστον για μεταρρύθμιση και αλλαγή πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου